torstai 23. helmikuuta 2012

Valaistus!!

Työpaikan kunto-ohjelman mukana Hukkaan iltapäiväksi. Aluksi jotain luentoa, sit treeniä.

30min Gymstick harjoittelu.
- Mukavasti avasi paikkoja

Sit päästiin SALILLE!! Paikalla olikin jo salihanskatyyppejä. Ohjaaja näytti, miten laitteita ajetaan. "Tässä tän puun ympärillä on kaikki jalkalaitteet ja ton toisen puun ympärillä on sit ylävartalolaitteet!"

Seuraavanlainen treeni, eli käytiin yhellä laitteella yhesti tekeen 15 toistoa. Painoja en muista, ku meni vähän hakemalla.
- Lämmöksi 1,5km soutua. Oli hyvä soutulaite, mut pimeässä nurkassa, ettei nähny oikein taulua.
- Jalkaprässi. Oli joku hifi, eikä semmoinen, mihin laitetaan kiekkoja. Penkki liikkui.
- Penkkipunnerrus laitteessa. Vissiin oli vinopenkki ja otti olkapäihin.
- Ylätaljan veto eteen.
- Vatsarutistus laitteessa. Tämä otti kivasti, ku rutisti loppuun asti.
- Polven koukistus laitteessa.
- Pystysoutu taljassa. Eli sumo-high-pull
- Ojentajat taljassa.
- Selän ojennus laitteessa. Eli vähän nii ku vattarutistus, mut toisin päin.
- Vartalon kierto laitteessa.
BONUS JUTUT!
- Se käsien pyörityslaite, mitä Näätän kanssa eilen ihmeteltiin Vocantum salin ikkunasta. Käytännössä pyöläilet käsilläs.
- Jalkapallon sivurajaheittokone. Eli palloja tuli siitä sulle, sit taivutit taakse ja nakkasit sen kohteeseen, josta se putos taas muiden pallojen jatkeeksi sulle heitettäväksi.

Loppuun verryttelyt ja pikaiset venyttelyt.


Täytyy sanoa, että olen valaistunut! Funktionaalinen treenaus on paaaaljon kivempaa. Tuolla juostaan laitteelta toiselle ja tehdään eristäviä liikkeitä. Yks normaali kyykkyteline löytyi kahdelta salilta, millä käytiin kattomassa. Tuskin naisten omalla ees on. Semmoisia kyykkytelineitä, jotka on kiinteästi kii sivuilta oli molemmissa saleissa yks. Penkkipunnerruspenkkejä sen sijaan löytyi yhteensä viisi kappaletta. Yksi kiinteä seinässä oleva leuanvetotanko löytyi. Muuten ne oli taljalaitteissa. Luennolla se sanoi, että varauksella suosittelee maksimivoiman harjoittelua. Eikä suositella räjähtävän tai nopean voiman treenausta. Nämä on ammattilaisille. Eli oonko mää ammattilainen? :D

2 kommenttia:

  1. No ne vetäjät siellä ei nyt ylipäätänsä tiedä mistään mitään. Jos totta puhutaan juuri maksimivoiman kehittäminen olisi ikääntyvälle tärkeintä, koska maksimivoima heikkenee eniten ja sen puute estää usein liikunnan vanhuudessa. Siinä on se oma lehmä ojassa eli tämä meidän treenaaminen on se paras. Salille tullaan viihtymään ja seurustelemaan, toisia ei saa häiritä epämiellyttävällä hapenhaukkomisella tai kolistelulla.

    VastaaPoista
  2. Toi voiman kasvattaminen kaikille ois kyllä just hyvää treeniä yleisen kunnon kasvattamiseen. Mut liekö liian vaarallista ja jos ihmiset vahingossa vaikka kuntoutus, niin jättäiskö ne tulematta enää salille? :D Tuskin, mut ehkä ne pelkää sitä

    VastaaPoista