torstai 6. lokakuuta 2011

Syväkyykkyä ja rinnallevetoa

Porin treeniä ei voinu työpaikalla tehdä ja kakkosvaihtoehto Ouluhalli meni jo kahdelta kii, ku messut. Joten E-salille ja tekeen pitkään mietinnän alla ollutta juttua. Lämmöt hyvin päälle jalkoihin ja kyykkään.

Syväkyykky:
10x42,5kg, 5x60kg, 5x70kg, 5x82,5kg, 3x92,5kg, 1x102,5kg, 5x82,5kg, 5x82,5kg
Squat clean ja power clean harjoitteita 60kg tangolla.

Syväkyykkyä miettiny pitkään, et eikö tää oo aika hyvä, ku menee ihan syvälle ja nostaa sieltä, verrattuna voimannostokyykkyyn, jossa lantio just käy polvien alapuolella ja siitä nouseepi ylös. Tietty kisastandardit on eri, mut eikö syväkyykyllä melkein sais kokonaisvaltaisemmin treenattua voimaa? Tietty boxikyykky ois kanssa mukava kokeilla. Mutta asiaan. Hyvin kulki, kunnes stoppas sataseen. Alhaalla kävin ja siitä ylös, eikä mitään pompautuksia. Tuntu tosi hyvältä tehä. Pakarakaan ei ilmaissut olemassa oloaan. Tämän jälkeen rinnallevetotekniikkaa ja siinä squat cleanissa pääosin tangon alle meno ja siellä jalkojen oikeaan kohtaan saanti. Ei alkanut kyykkyasento levetä. Mutta tiiä sit isommilla painoilla. Power cleaneissa tein oivan havainnon, ku harjoittelin vetoa, shrugia ja muuta. Että shrugin, selän voimakas taitto ja lantion työntö tapahtuu vasta ja heti, kun tanko on ylittänyt polvet! :D Joo joo, tiiän että vanha juttu, mutta ku hoksas ihan käytännössä mitä tapahtuu.

2 kommenttia:

  1. Tikitalkilla on mainetta etelässä! "Pohjoisessa on muutama kova tekijä."

    Kaksi päivää lisää On-Ramp kurssia Tampereen CF mestassa. Basic tekniikoita opeteltu ja saanut muutamia pointtereita. Liikkuvuus on hyvä ja tekniikat on kohdillaan kevyillä painoilla. Kattoa kun painoa aletaan lisäämään.

    Keskiviikkona käytiin uutena tekniikkana pystypunnerrus, vauhtipunnerrus ja mave, vaikkakin kahvakuulalla.

    To metconi oli pyramidi 10 -> 1:een mave 24 kg ja pystypunnerrus tangolla. Aika oli 3:41 min

    Torstaina käytiin uutena tekniikkana lämmittelyssä nopeaa burbee ja ajan kanssa etukyykky, trusteri ja raakatyöntö, joka on mulle enempi jo refleksi kun tekee esim. pystypunnerrusta kovilla painoilla. Mutta yleisesti kuulemma vaikeimpia tekniikoita. Tekniikoissa ei ongelmia mutta muutamia pointereita sai taas. Varsinkin että melkein kaikissa muissa käytyissä liikkeissä kuin kyykyissä pitäisi olla lantion levyinen asento hartianlevysen sijaan. Olen pitänyt aina ns. basic asentona hartianlevystä asentoa joka liikkeessä.

    Ke metcon

    3 kierrosta
    - 10 boxjump (tekniikka käytiin just ennen metconia)
    - 10 trusteria tangolla

    Aika: 2:38 (muistaakseni) Pitää tarkistaa listasta. Hypyt vei energian varsinkin kuin teki vibramit jalassa joita en ole liikaa käyttänyt.

    VastaaPoista
  2. Hahaa YTY!!

    Kyllä sun kannattaa syvältä ottaa kyykyt varsinki ku pakaran kans on ongelmia. Tärkeintä on kuitenki ettet riko itteä treenillä vaan hoidatat pakaran kuntoon ja jos ei kestä, niin jätä kivuliaat liikkeet kokonaan pois. Erilaiset kyykyt kehittää voimantuottoa vähän erilain, mutta joo kokonaisvaltaisin on ihan syvältä.

    VastaaPoista